Blogg

Ja, någon regelrätt blogg blir det inte, men jag ska försöka ha det här som en informationssida om aktuella händelser.

Nästa utställning blir i Tobaksmagasinet i Jakobstad, Finland 8 -30 september tillsammans med min vän och kollega Tanja Aumanen.

Jag fick nya höftleder för ett par år sedan, men tyvärr visade det sej att det inte lyckades till 100%. Jag har svårt att stå mer än tre timmar på cementgolvet i smedjan, då känns det som om jag gått 30 kilometer. Idoga fysiska övningar till trots.

Nu är mitt smide mest hobbysmide, det känns visset, men vad kan man göra ? Jag får söka mej en födkrok på annat håll. Om ni vet något lämpligt arbete i östra Jämtland för en halvdöv, halvgammal smed med höftproblem så hör av er...

I väntan på något fortsätter jag att värma järn i ässjan...de senaste åren hittade en ny kundgrupp mej, det är riktigt spännande när man får vara med om något nytt. Det är häxor, sejdare, lövjerskor, prästinnor och shamaner. Jag har fått smida edsringar och sejdstavar - otroligt roligt och kreativt. Och det bästa är att smidet verkar fungera. Det måste vara hundratals år sedan någon smed senast smidde sejdstavar. Det känns stort att få vara med och återuppliva något som varit nästintill utdött så länge.

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)